Ingin tahu

View previous topic View next topic Go down

Ingin tahu

Post  Nazir on Wed Jan 02, 2008 10:41 am

akum.
Saya ingin tahu apakah perbezaan antara latihan kemahiran di ilp ipoh dengan pembelajaran di sekolah. ada ujian tak.....susahke terima kasih

Nazir
Guest


Back to top Go down

senang jerr...

Post  Lailaton on Wed Jan 02, 2008 3:03 pm

wa'alaikumussalam warah matullah

setiap pembelajaran tentunya memerlukan ujian untuk mengenalpasti tahap kecekapan dan penguasaan ilmu yang telah dipelajari..

ujian yang dijalankan hanya berdasarkan kepada topik yang telah diajar.. setakat ini, majoriti pelajar-pelajar ILP Ipoh tiada masalah untuk lulus dalam ujian yang dijalankan..

latihan kemahiran di ILP lebih mengutamakan pembelajaran secara hands-on/amali (mirip kepada pembelajaran di sekolah vokasional/teknik) manakala di sekolah biasa, pembelajaran lebih kepada teori..

Lailaton

Posts : 4
Join date : 02/01/2008

View user profile

Back to top Go down

bekas pelatih

Post  min on Sun Jan 06, 2008 6:12 pm

Menimba ilmu dan kemahiran di ILP Ipoh memang best.....lepas saya habis spm saya sambung kat ILP Ipoh (kursus pembuat acuan dan alat pemotong) pada tahun 2004. Habis belajar dapat offer keja starting starting rm1300.....wooiii tu lagi best....abang saya habis universiti pun tak dapat keja lagi....dok abih kan top up saya jer...skang dah 3 tahun...jawatan ok...gaji ok....keja macam biasa ler.....semakin hari semakin mencabar...terima kasih cikgu-cikgu di Press tool 2/2004----(kumpulan die jet pejuang)....ingat lagi ke kat kami cik rusdi dan cik akasya Very Happy

min
Guest


Back to top Go down

:)

Post  leannachong on Fri Jan 11, 2008 2:05 pm

havent go back to ilp ipoh for so long ,(6yrs o ... ).... wonder what had changes ?

leannachong

Posts : 3
Join date : 11/01/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin tahu

Post  nan on Fri Jan 11, 2008 9:36 pm

guess what had change after 2002/2003....your best friend mr botak was not around anymore....perhaps so many other changes that will make you feel so impress with your balik kampung to ipoh then

nan
Guest


Back to top Go down

Re: Ingin tahu

Post  ayen RAC on Thu Oct 23, 2008 4:17 am

leannachong wrote:havent go back to ilp ipoh for so long ,(6yrs o ... ).... wonder what had changes ?

huh... uh... so do i almost 10 yrs... for sure... got to many improvement

ayen RAC

Posts : 22
Join date : 23/10/2008
Age : 38
Location : Penang,malaysia

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin tahu

Post  Sponsored content Today at 9:47 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum